Idag är det svårt att gå in i ett hem utan att hitta minst en affisch på väggen. I en del barnrum och tonårsrum kan väggarna vara så pass fulla av affischer att det knappt går att urskilja vilken färg eller tapet som döljer sig där bakom. 

Hos sohu-shop.se/shop/affischer-7s1.html finns det affischer för alla smaker. För det lilla barnet som vill ha tecknade figurer eller färger och former på sin vägg. Det lite större barnet som kanske vill ha sin idol inom sport, film eller musik att titta på. Eller för den vuxne som kan sätta upp affischer som sätter en stämning. Kanske en strand med palmer, en skog på hösten eller några visdomsord som man känner sig nära.

Pricken över i

Det man sätter på sin vägg blir ofta lite av pricken över i inredningsmässigt, en accent som sätter tonen eller förhöjer den känslan som redan finns. Skulle man ta bort alla affischer från ett hem kan man ändå gissa vilka som suttit där, för man brukar sällan gå emot bostadens stil i övrigt i sitt val av affischer. 

När man placerar affischer så kan man därför tänka på både motivet och var man sätter den. Många väljer till exempel ett upplyftande citat i köket, något kärleksfullt i vardagsrum eller sovrum och kanske något roligt på toaletten. 

En tanke bakom

Tittar man på inredningsprogram på tv så ser man ofta att de noga planerar hur konst ska sättas upp. Vanligt är att man samlar ihop flera affischer i en grupp istället för att sprida ut dem. Det skapar ett tema och gör att man ser alla bättre än om de hänger var för sig. Ska man sätta upp många så är det därför klokt att veta hur de ska sitta genom att prova innan uppsättningen.