Vad är väl godare än ett helt rykande färskt nybakat bröd till frukosten eller middagen hemma hos dig i Huddinge? Och det är något speciellt med att köpa det direkt från ett Bageri i Huddinge, istället för att köpa något inplastat på en hylla i matvarubutiken. Det är varken mer besvärligt eller dyrt att smita in på ett riktigt bageri för att handla, så gör gärna det nästa gång du vill ha något riktigt gott bröd. 

Känslan av att gå till källan för att handla gör att allt blir mycket godare. Så är det när det gäller bröd men även när det gäller kötthandel, fiskaffärer och ostaffärer. Det känns som lyx men innebär att du får mycket bättre kvalitet till ett pris som oftast inte är högre. Ibland till och med lägre.

 

 

Allt är från grunden

När du handlar av ett bageri så slipper du stå och läsa igenom innehållsförteckningar och försöka klura ut vad alla E-nummer betyder. Hos ett bageri är det enbart naturliga och enkla ingredienser som du lätt kan få svar på genom att fråga. Du kan även fråga hur du ska göra för att ditt bröd ska hålla sig fräscht så länge som möjligt. Troligen är du van vid att förvara bröd på ett sätt som egentligen inte är optimalt. Det är inte konstigt, för många har inte koll på hur bröd faktiskt mår bäst.  

 

Alldeles för stora limpor

Tycker du att limporna är alldeles för stora eller får du kanske frallor över efter frukosten? Då kan du snabbt frysa in dem och med rätt upptining få bröd som smakar nästan som nybakat igen. Råkar du glömma brödet så att det torkar så kan du göra krutonger till salladen. Eller så kan du riva ner allt och göra skorpmjöl av det. Så kasta inte bort det bröd som blivit kvar.