Alla som vaknar riktigt tidigt vet att det är en sällsynt upplevelse. Är man uppe före klockan sex på morgonen får man ha världen för  sig själv en liten stund. Det är lite som om att man ligger för alla andra i tiden, en känsla som håller i sig resten av dagen.

Att komma upp tidigt är en korsning av en superkraft och en orättvis fördel. För många av oss tar det nämligen en hel del viljestyrka att kliva upp ur sängen när klockan ringer i gökottan. Okej, har du en ställbar säng från Bättre Nätter så kanske du inte ens behöver ta dig upp ur sängen, utan endast höja den så att överkroppen kommer upp en bit. 

Och när vi väl är uppe så kommer snabbt fördelarna.

Man hinner helt enkelt med en massa saker innan man ens har ätit frukost. När man väl har vant sig vid den arla morgonen så är kroppen och sinnet förvånansvärt skarpt.
Är man till exempel egenföretagare och har saker som inte kräver kundkontakt, så kan man ha klarat av en stor del av dagens sysslor tills dagen egentligen drar igång.
Fördelen är att man sedan kan vara mer flexibel med resten av tiden under dagen. Om man vill passa på att träna så är det bara att dra iväg. Eller kanske bara sluta tidigare för att njuta av att vara med familjen eller läsa en god bok.

Allt detta blir möjligt genom att vara produktiv medan alla andra sover på morgonen.

På tal om de där ställbara sängarna så hittar du dem på https://www.battrenatter.se/sangar/stallbara-sangar.html. Kom ihåg att sängar också behöver bytas ut med jämna mellanrum. Trots allt spenderar vi en tredjedel av dygnets timmar i dem, så det är inte så konstigt om de faktiskt slits ut.

Nu är det bara att ställa klockan på 05.00 och gå upp utan att tveka!