editorial

Vill man ha en egen padelbana har man ett gediget jobb att se fram emot. Det tar sin lilla tid att få till det. Att bygga padelbana är inget man gör över en natt. Det kräver planläggning och mycket arbete innan man är igång. Först ska det köpas en tomt och sedan ska det sökas bygglov.

När processen är igång ska man starta upp ett samarbete med en arkitekt som ritar hela bygget. En konstruktör gör sedan ritningar till hur bygget ska se ut rent tekniskt. Det är dessa ritningar som ska in till byggnadsnämnden. De ligger även till grund för de olika  hantverkarnas arbete.


Bra underlag på padelbanor är viktigt

Det gäller att tänka till mer än en gång när man ska bygga padelbana. Om inte grunden blir bra kommer det slå igenom när bygget är klart. Det är även viktigt att fundera på om man vill bygga padelbana för singelspel eller dubbelspel. Kanske både och.

Själva stommen till golvytan bör vara gjord av betong. Då kan man se till att ytan är helt och hållet slät. På den kan man sedan lägga lämpliga mattor.  Det finns en hel uppsjö av olika slags mattor att välja mellan som man ska lägga på det befintliga betonggolvet. 

 

bygga padelbana

 

Mobil padelbana 

Det finns ingen hejd på utvecklingen av att bygga padelbanor. Då markarbetet är en tung utgift för alla entreprenörer finns det även mobila padelbanor. Dessa är anpassade för det nordiska klimatet och kan installeras både utomhus och inomhus. 

Den mobila padelbanan kräver endast minimalt med markarbete och kan lätt flyttas till ny plats när det behövs. Den kan lämpa sig för event av olika slag som sker i samband med idrott. Ett annat område den passar bra för är idrottsanläggningar. Sist men inte minst kan den vara en tillgång för hotell och konferensanläggningar.