Värme och harmoni är något som många önskar känna då man stiger in i sitt sovrum. Eftersom själva temperaturen i ett sovrum ofta rekommenderas att ligga något lägre än övriga rum i hemmet så kan det vara extra viktigt att känna en ombonad och inbjudande känsla i rummet. Det finns några enkla saker du kan göra för att skapa ett riktigt mysigt sovrum som erbjuder god sömn. 

Välj rätt möbler och belysning

Något som är viktigt i ett sovrum är att det inte ska kännas rörigt och instängt. Ofta känns det lättare att somna i en luftig miljö som inte bombarderar dig med intryck. Det är därför klokt att tänka igenom vilka möbler som faktiskt behövs i sovrummet och var sparsam med inredningsdetaljer, välj ut några favoriter som får ta plats. När det handlar om lampor så är det bra att installera en dimmer till taklampan, på det sättet får du bra belysning då det är dags att städa eller byta om samtidigt som det går att ha en dämpad och mysig belysning då det börjar närma sig sovdags. 

Arbeta med textilier 

I ett sovrum går det nästan inte att få för mycket textilier. Härliga täcken och kuddar som gör sängen extra inbjudande, tjocka gardiner som stänger ute ljus och en stor mjuk matta som är härlig att gå på samt dämpar ljudet i rummet. Den perfekta mattan till sovrummet kan nog vara heltäckningsmattan som fyller upp hela golvytan och ger en lyxig känsla. Heltäckningsmattor kommer dessutom i mängder av färger och flera material som kan anpassas efter egen stil och smak. 

Ta hjälp med mattläggning

Normalt levereras en heltäckningsmatta med en bredd på 4 meter och den kan därför vara lite besvärlig att hantera. Erfarna mattläggare vet vad som funkar och inte, därför kan det vara klokt att ta hjälp. Stockholm Kvadratmeter erbjuder sina kunder installationsservice i samband med köp av en heltäckande matta. På https://www.kvm2.se/tjanster kan du boka in ett hembesök där de utför en kostnadsfri besiktning av dina golvytor.