editorial

Säkerheten är A och O. Precis som vi åker säkert i bilen med bälte ska djuret göra det. Det är  lag på att en hund ska sitta kopplad på något vis. Trots det är det inte helt självklart och det är inte något alla bryr sig om. Men har man en hund borde man verkligen bry sig om den så pass att den får åka säkert under bilresan. Idag finns det riktigt bra hundburar i högsta klass, men ändå till otroligt bra priser. 

För som de flesta vet kan hundburar vara väldigt dyra. I alla fall de som är av bra kvalitet och är krocktestade. Men det finns de som säljer billiga hundburar av bra kvalitet. Givetvis är det därifrån du ska köpa din hundbur. Ingen mer ångest när ni åker i bilen, för med en bra bur kommer din hund att sitta tryggare än vad du själv gör. 

 

image

 

Passa i din bil

Man ska inte tänka att man köper en så stor bur som möjligt. Faktum är att buren ska vara så liten som möjligt utan att hunden har det obehagligt. Detta för att den inte ska kunna flyga lika långt och skada sig vid en eventuell krock. Du hittar alla måtten på burarna på hemsidorna du kollar på. Är du osäker kan du alltid ta hjälp med vad som kan passa din hund. 

Det ska inte bara passa hunden, utan även din bil. Det finns faktiskt de som köper bil efter buren, istället för bur efter bilen. Har man två stora hundar behöver man en stor dubbelbur som får plats i bagageutrymmet. Kolla måtten noga och jämför med ditt bagageutrymme. Det är skönare för dig om det blir rätt direkt och du slipper problem. Att börja kapa i buren själv för att ändra på storleken är inte att rekommendera.