Om man har möjlighet så kan man besöka en kötthandel i Stockholm, som exempelvis http://www.percys.se/kottlador/. Det kan passa inför en god middag eller om man bara vill fylla på hemma i kyl och frys. I en kötthandel hanterar man färskt kött som man delar, maler och ibland även gör korv av. Som kund kan man vara säker på att allt är färskt och av mycket bra kvalitet och man kan även köpa precis så mycket eller lite som man önskar. Det kan också vara roligt att se vad som finns inne eftersom sortimentet kan variera från dag till dag.  

 

Tips på tillagning

Köper man sitt kött hos en kötthandel i Stockholm så kan man även passa på att fråga hur köttet ska tillagas. Olika slags kött och kött med olika fetthalter kan passa speciellt bra till olika rätter och man kan lära sig något nytt när man ändå handlar. Beroende på hur många kunder det är i kötthandeln kan man få olika mycket information gällande köttet, tillagning och de recept som personalen i kötthandeln själva tycker särskilt mycket om. Man brukar också kunna köpa en färdig köttlåda som personalen själva kombinerat av vad som finns inne just då.  

 

 

Många olika tillbehör

I en kötthandel i Stockholm brukar det inte bara finnas kött utan också allsköns tillbehör som kan passa till det man köper. Fråga gärna personalen vad som kan höra ihop med inköpet och var inte rädd för att prova något nytt. Det rätta tillbehöret kan få hela rätten att nå nya höjder och gå från ”sådär” till en ny favorit för hela familjen. Ibland går det också att köpa färdiglagade rätter som köttbullar eller pannbiffar av något slag. Är man trött efter en lång dag så kan man passa på att köpa dagens middag och kommande middagar på en gång.