Ett drömhem är för många fyllt av allt man behöver och vill ha. Det ska finnas ett varsitt rum till alla familjemedlemmar, ytor att umgås, ett härligt kök där det är roligt att laga mat samt tillräckligt med toaletter och badrum för att man ska slippa vänta på varandra tidigt om morgnarna. Utöver det så finns det många som vill ha exempelvis biorum, relaxavdelning, hemma gym, stort garage och kanske ett kontor. Det finns dock sällan plats i bostadshuset till allt man vill ha, oftast får man ge avkall på minst en sak som man gärna skulle ha tillgång till. Det problemet kan faktiskt lösas med ett attefallshus.

Ta reda på reglerna innan bygget börjar

Ett attefallshus kan byggas utan bygglov, så länge man håller sig till de regler som finns samt inte bor på en plats där det är totalförbud mot att uppföra komplementbyggnad och/eller komplementbostadshus. Det är ingen bra idé att uppföra ett attefallshus utan att kolla upp vad som gäller där man bor, då kan man bli tvungen att betala en så kallad byggsanktionsavgift och i västa fall tvingas riva byggnaden. Läs mer om de olika reglerna för attefallshus på hus-bloggaren.se.

Attefallshus för alla behov

Attefallshus kommer i många olika utföranden där man kan anpassa efter de behov man har, samt vad man har tänkt använda huset till. Tänk så härligt med ett litet hus på tomten som innehåller en bastu och relaxavdelning med stora fönster där man kan koppla av efter jobb eller skola. Eller så kanske man vill ha ett biorum med härliga fåtöljer, projektor och mörkläggningsmöjligheter där man kan ha biokvällar året om. Vill man erbjuda sina gäster avskildhet eller få in lite pengar på uthyrning så kan man inreda attefallshuset så att det kan användas som bostad året om. Med ett attefallshus är det bara fantasin som sätter stopp för vad man kan tänkas använda det till.