Fasaden på huset är helt avgörande för hur huset upplevs utifrån gatan. Ett vackert och inbjudande hus är något de allra flesta vill ha och det finns flera saker som kan påverka det visuella intrycket. När det kommer till det rent estetiska på huset yttre delar så är färg- och materialval det som påverkar mest, men även fönster och tak kan ha stor inverkan. Det är såklart inte utseende som är det viktiga utan man ska först och främst se till att man har en tät och välmående fasad, fönstren ska hålla tätt och taket ska vara bra isolerat samt skydda mot regn och rusk. Men har man redan bockat av de delarna så kan man helt och hållet gå efter vad man tycker se bra ut.

Just fönster har som sagt stor inverkan på husets utseende, stora fönster ser ofta pampiga ut och spröjsade fönster ger en genuin känsla. Men fönster påverkar såklart även inomhusmiljön väldigt mycket. Att ha stort ljusinsläpp öppnar upp och ger en luftigare känsla, olika fönster karmar och modeller kan även förmedla den stil man har i resten av huset. Fönster med många spröjs kan upplevas gammeldags och lite lantligt medans panorama fönster oftast ger en väldigt modern prägel på huset.

Ett företag som levererar fönster av hög kvalitet till bra priser är SparFönster. Där kan man välja olika fönstermodeller från ett brett sortiment eller måttbeställa exakt det man behöver. De säljer även dörrar och lämnar 10 års garanti på samtliga fönster och dörrar i sortimentet. Man kan till exempel välja på material som trä, trä/aluminium eller PVC (plast) samt mellan 2- eller 3-glas fönster. Man gör helt enkelt sitt val av material, fyller i måtten samt specifikationer så får man genast ett produktförslag. Det är mycket enkelt, bekvämt och kan göras direkt hemifrån soffan.