Att ha det rent och fräscht på jobbet är viktigt. Både för de som arbetar där och för de kunder som kommer på besök. Rena och fräscha lokaler ger ett bra intryck för utomstående och skapar dessutom arbetsglädje för de anställda och gör lokalerna trevliga att vistas i. Något som är viktigt att tänka på är även personalens hälsa, då smuts och damm kan ge upphov till allergier och andningsbesvär. Det är därför jätteviktigt att regelbundet städa sina arbetslokaler och sitt kontor och ta hjälp om man inte kan eller har möjlighet att göra det själv.

 

Ni väljer själva hur ofta och vad som ska städas

Det finns flera bra företag som erbjuder kontorsstädning i stockholm med hög kvalitét. Genom att teckna ett kontrakt med ett professionellt städbolag slipper man oroa sig för städningen och kvarglömda kaffekoppar. Hur ofta man vill ha lokalerna städade bestämmer man själv, likaså vilka olika moment i städningen man vill ska ingå. Det kan vara rengöring av personalkyl, in- och urplockning av diskmaskin, fönsterputsning och polering av golv. En bra städfirma kan även komma med förslag på förbättringar som kanske borde ingå i städningen. 

 

Kontorsmateriel och gott kaffe

Vissa av städfirmorna kan även erbjuda olika tilläggstjänster som kan vara till nytta för kontoret och personalen. Det kan vara entrémattor, kontorsmateriel, förbrukningsmaterial, färsk frukt och gott kaffe men även hjälp med sopsortering och återvinning. Vill man ha hjälp med kontorsstädning ska man be städfirman om ett personligt möte i lokalerna för att först gå igenom vad man vill ha hjälp med. Då blir det enklare för städföretaget att bedöma arbetets omfattning och lämna en korrekt offert. Det är bra om städföretaget också kan lämna referenser till några nöjda kunder. Viktigt är också att kontrollera referenserna och om de olika företagen verkligen är nöjda med sin kontorsstädning.