Har du alltid älskat hästar? Drömmen om att börja rida har varit stor men du har aldrig tagit tag i det? Det är inte för sent, ta tag i det nu. Du kommer inte ångra dig. Det är svårt att förklara en känsla av ridning om man inte vet hur det är. Men många beskriver det som att på hästens rygg är man stark och fri, man flyger fram tillsammans som en enda individ. Denna korta förklaring bör det vara tillräckligt lockande för att vilja gå en ridkurs.

Vill du ta en ridkurs för att förbättra ridkunskaperna du redan har går även det. Du kommer bli placerad i en grupp där de andra eleverna är på ungefär samma kunskapsnivå som du. Ridning är något för alla, det passar både barn som vuxna. 

 

Ridning för alla åldrar

Ridning är för alla, trots att man inte började rida som barn kan man ändå börja rida som vuxen. Det är aldrig försent. Ridning är en otroligt rolig sport, där finns olika inriktningar att välja bland. När man tar ridkurser i Stockholm erbjuder de även allroundridning, det innebär att lektionerna är uppdelade så ni får träna på allt.

En annan positiv sak är att ridskolor har många olika hästar, så det kommer definitivt finnas någon som passar just dig. Ju fler olika hästar man rider desto bättre blir man, man får då lära sig hur olika hästar fungerar och vart de olika “knapparna” kan sitta. Man får testa alla typer av hästar – heta hästar, sega hästar, tittiga hästar osv. 

Glöm inte bort att ramla av. Det kanske låter konstigt, men många vågar inte ridning på grund av risken att ramla av. Det sägs ju att man är en duktig ryttare först efter man har ramlat av 100 gånger, så det gäller att ligga i för att uppnå det.