Är det dags att bygga om? Ska du renovera, eller kanske bygga något helt nytt i ditt hem? 

Då är det ett byggföretag du ska kontakta. Att göra det största arbetet själv känns ju ganska häftigt och charmigt. Det kan dock gå väldigt fel. 

Ska ni göra ett större arbete är det tryggare för er att ta hjälp av erfarna byggarbetare. De hjälper er med ritningar, skaffar in material och får det exakt sådär som ni ville ha det. Företaget ni anlitar är dessutom försäkrade och arbetet som de utför är försäkrat, så skulle något gå fel kan de fixa till det.

ROT-avdraget gäller för privatpersoner 

Det finns även något som heter RUT-avdrag. Det innebär att ni kan få upp till 30% på ert bygge, upp till 50 000 per person i hushållet. Detta gäller endast företag med F-skatt, kolla upp det ordentligt innan ni anlitar ett företag. 

Nästan alla firmor erbjuder idag en kostnadsfri offert, skriv ner och jämför dem. Kom ihåg att inte blint välja det billigaste alternativet. När det gäller just att bygga om, bygga ut eller bygga nytt så är det väldigt viktigt att de vet vad de gör. Betala hellre några tusen extra och få det ordentligt gjort. Kommunikationen mellan er och byggarbetarna är A och O, alltså väldigt viktig. 

 

Hitta rätt byggföretag 

Ett byggföretag i Stockholm är enkelt att hitta. I sådana stora städer finns ett stort urval. Ni bör därför gå in och kolla deras tidigare arbeten. På så vis kan ni sålla bort de oseriösa och de som inte passar just er stil. När ni hittat några intressanta ringer ni till dem för att skapa er ett intryck. Kolla prisuppgifter, samt hur lång tid de tror att det tar och det viktigaste, att de förstår hur ni vill ha det och lyssnar på era önskemål.