Det finns mycket som ligger och pockar på vår uppmärksamhet därhemma. Det blir man inte minst påmind om nu i dessa pandemiska tider. Många av oss kanske arbetar hemifrån och har då plötsligt fått bekanta sig med sin boning på ett annorlunda sätt.

När man vistas inom hemmets fyra väggar mer än tidigare så börjar man också se det ur nya perspektiv. Saker som man annars kan skjuta upp och avfärda med tidsbrist blir plötsligt inte lika lätta att undvika längre. Vissa grejer kan behöva reparation medan andra fortfarande väntar på att bli uppackade, monteras och installeras.

För de många är det säkert bråda dagar när man sitter hemma och arbetar. Andra har faktiskt upptäckt att de kan få saker gjorda mycket effektivare när de arbetar hemifrån. Visst är det trist när de fysiska mötena blir färre, men samtidigt så får man också mer tid över till annat när man kan jobba efter eget tempo.

Då hinner man bryta av med en halvtimmes paus för att sätta ihop en hylla och borra upp den eller något annat. Skulle utrustningen behöva få lite kärlen så köp verktygsbatterier här. På så sätt får apparaturen nytt liv och du kan fortsätta arbeta både säkert och effektivt.

Kanske är det många av oss som på detta sätt hittar nya värden i livet. Man inser kanske att det kan vara värt att bli extern konsult till exempel. På så sätt får man mer flexibilitet i tillvaron – även om den också blir mer osäker än en anställning.
Samtidigt så kan det som sagt vara värt det. Du kanske inser att du faktiskt vill ha lite luckor i din vardag för att kunna vara med familjen mer eller se efter hemmet.

Det enda vi vet är att världen säkerligen kommer att se annorlunda ut efter denna pandemi. Det positiva är att med kriser kommer alltid möjligheter.