Nya tider ställer nya krav. Svårare än så är det inte.

I varje fall inte på pappret.

Sannningen är dock att den nya tidens trend med arbete hemifrån ställer väldigt höga krav på oss som människor. I början, när denna arbetsmetod blev vardag för många, var man rädd för att människor inte skulle få något gjort hemma. Idag handlar det snarare om motsatsen – det blir allt svårare att skilja på privatliv och arbetsliv.

Hållbart hemmakontor

Människor vittnar om att det är svårt att bara stänga av datorn och mobiltelefonen när arbetsdagen egentligen är slut. Istället läcker det professionella livet över i vardagen. Familjetid blandas med sena kolla av om något behöver göras.
I grund och botten verkar vi människor inte vara gjorda för denna nivå av kontakt. Många har redan varnat för bieffekterna av hyperkommunikationen – nu har vi det hela alltså till en ny nivå.

Det gäller helt enkelt att lära sig att stänga av och stänga ned. Det finns inte några enkla vägar, utan man måste bara bestämma sig för att göra det.

För annars kan det sluta hur tokigt som helst.

En annan aspekt av detta med nya krav är den säkerhet som numera behövs uppdateras. För när ett företag blir mer decentraliserat – och nätverket växer utanför företagets fysiska väggar, till hemmen – så måste man också se till att hålla systemen uppdaterade.

Företag som https://www.cirbit.com/ ser till att anställda fortsätter att upprätthålla hög säkerhet även när de jobbar hemifrån. 

Sammantaget skulle det i dessa tider alltså behövas någon sorts bred informationskampanj om hur man:
1. Arbetar hemifrån med hänsyn till den personliga integriteten för familjen.
2. Arbetar hemifrån med hänsyn till säkerhet gällande data.

Nya tider ställer som sagt nya krav. Hur framtidens arbetsplats därför kommer att se ut återstår att se. En sak är säker: Detta 20-tal kommer att innehålla en hel del omvälvande händelser.