Få personer hade nog velat leva så pass spartanskt att man levde utan tvättmaskin. Alternativet att tvätta för hand i handfatet eller gå ned till ån med tvättbräda och slå på sina kläder med en pinne känns sådär. Nej, tvättmaskinen är inte riktigt förhandlingsbar. Det ska helt enkelt bara finnas tillgängligt oavsett om man bor i hus, lägenhet eller kollektiv.  

Däremot kan det vara svårt att lita på tvättmaskinens funktionalitet  om man till exempel bor i lägenhet och behöver dela tvättstuga med resten av husets hyres- eller bostadsgäster. Det är kanske inte där man vågar tvätta den dyra klänningen eller kostymen som du bara tar fram vid alldeles speciella tillfällen. Då är det säkrare att boka en tvättid hos en ordentlig kemtvätt. Då vet man att kläderna blir både rena och behåller sin kvalité.  

På kemtvätten finns ett skydd och en service du helt enkelt inte får i ditt privata tvättrum eller delade tvättstuga. Vi är ofta liberala med ordet “expert”, och det kanske inte är i tvättsammanhang du oftast kommer i kontakt med begreppet, men det är på kemtvätten som tvättexperterna finns.  

Ta hand om dina kläder

Det kanske inte är hela världen om du missfärgar en strumpa eller krymper ett par trosor eller kalsonger. Visst kan det vara lite förargligt, men det är knappast någonting att ställa till en scen för. Men skulle du krympa kavajen för 5 000 kronor som du fick i bröllopspresent eller råka lägga en röd strumpa i samma tvätt som den vita blusen kan det i värsta fall bli en riktigt tråkig historia.  

Varför chansa? Är plagget viktigt för dig ska det inte tvättas tillsammans med slitna underkläder eller uttänjda tröjor i en tvättstuga som inte håller måttet. Då skulle man till och med säga att det är din skyldighet att lämna in kläderna på en professionell kemtvätt.