Vi lever i en tid av stor osäkerhet. Därför lever vi även i en tid av stora möjligheter. För visst känns det som om att världen står inför någon sorts transformativ period? 

Vi som är gamla nog att minnas ett liv före internet kan definitivt skönja detta. Är man dessutom gammal nog att ha upplevt övergången till det urbana samhället – ja då kan man nästa kalla sig själv för en tidsresenär.

Att känna sig rotad i livet

Det är i tider som dessa, när gamla strukturer börjar svikta, som många också håller så hårt som de kan i de där gamla strukturerna. Man vill liksom inte släppa taget om allt det där bekanta, även om det inte längre tycks fungera särskilt bra.
Det hör till människans natur. Vi som ”alltid har varit” känns tryggt, även om det inte är särskilt stabilt längre – eller egentligen inte har funnits särskilt länge sett ur ett mänskligt perspektiv.

Det är i dessa tider som det kan vara tryggt att bara börja arbeta med händerna. När allt känns så abstrakt, eller som sand som glider en ur händerna, är lite fysiskt arbete just det som kan skapa ett sammanhang.

För det är lätt att känna sig vilsen i den digitala eran, när allting skickas över wifi och kablar. Många gånger kliar man sig i huvudet och undrar vad det egentligen är som man bidrar med.

Att då sätta sig ned med material från leatherhouse.se och arbeta med händerna är sådant som får tankarna att riktas mot något väldigt konkret. Att direkt kunna se resultatet av sina val och sina kunskaper, det skänker ett sammanhang till livet. 
För när man har ett jobb där saker inte tar form förrän kanske efter månader är det lätt att tappa känslan för att det man gör faktiskt har betydelse.

Kanske behöver vi backa bandet och bara känna små framsteg varje dag, som när man arbetar med läder.