editorial

Solcellslampor är något man med fördel kan använda sig av för att belysa sin uteplats och trädgård. Det finns mängder av olika varianter, till skillnad från när solcellslampor först kom. Det finns de som fortfarande förknippar solcellslampor med plastiga spjut som sticks ned efter trädgårdsgången, men idag finns det så många fler varianter att välja på som ser ut precis som eldriven utomhusbelysning. Fördelen är dock att solcellslampor är betydligt mer flexibla och gör inte av med onödigt mycket energi.

Med solcellslampor behöver man inte räkna med någon driftkostnad 

Att använda sig av solcellslampor är något som har många fördelar. Den kanske främsta av dem är att solcellslampor endast kostar vid köptillfället, efter det så har man gratis belysning under hela lampans livslängd, till skillnad från eldriven belysning som måste förses med ström för att kunna lysa. Är man en person som inte tycker om att ha massor av lampor lysande på bekostnad av miljön så kan solcellslampor vara ett mycket bra alternativ. 

solcellslampor

Solcellslampor kan enkelt flyttas dit de behövs för tillfället

En annan stor fördel med solcellslampor är att man inte behöver bekymra sig om att det ska finnas ett eluttag i närheten eller att man måste dra strömkablar över halva trädgården. En solcellslampa placeras helt enkelt där man vill ha den och sedan sköter den sig själv. Det enda man måste se till är att solens strålar når fram åtminstone några timmar per dag för att lampan ska kunna ladda upp sig. 

Solcellslampor av olika slag som klarar det svenska klimatet

Hos SolarCamp finns ett brett utbud av solcellslampor i olika modeller, färger, former, styrkor och så vidare. SolarCamp tar in solcellslampor av hög kvalitet som även ska klara av det inte alltid så soliga klimatet i Skandinavien. I sortimentet finns bland annat solcellsdrivna bordslampor, ljuslyktor, facklor, vägglampor, strålkastare och spotlights.