Många är det som någon gång känt stressen över att ha tappat nycklarna och vara utelåsta från sin bostad. Faktum är att varje dag är det flera hundra personer som akut behöver hjälp av en låssmed. Detta på grund av förlorade nycklar eller att de låst sig ute, men också för att låset gått sönder av ålder och slitage eller inbrott. 

Vid akuta låssituationer är det lätt att man struntar i att göra research och att kontrollera den låssmed som man kontaktar. Man tar helt enkelt första bästa som kommer upp efter en snabb slagning på nätet. Tyvärr har även låsbranschen precis som många andra verksamheter, på senare år drabbats av en hel del oseriösa aktörer. Inte sällan kräver de kontant betalning utan kvitto. Ofta får man även betala överpris och det är heller inte säkert att man får hjälp med att sätta in ett nytt lås, utan bara med att öppna själva låset.

 

Så hittar man en certifierad låssmed

Ska man anlita en låssmed i Göteborg ska man vända sig till ett seriöst företag. Det krävs särskild utbildning för att bli låssmed, vilket ger de olika certifieringar som också fungerar som en kvalitetsstämpel. På SLR:s hemsida kan man kontrollera om en specifik låssmed är certifierad, och även söka och få förslag på låssmeder på olika orter. 

 

 

Vad kostar akut låsöppning?

En låssmed som erbjuder låsjour brukar kunna vara på plats inom en halvtimme, oavsett tid på dygnet. Att anlita en låssmed akut kostar oftast lite mer än ett i förväg planerat uppdrag. Vanligtvis tar en låssmed betalt per arbetad timme, och i detta räknas även restiden in. Det är därför bättre att välja en låssmed inte alltför långt bort, och som snabbt kan vara på plats. Då slipper man betala för en massa restid och får dessutom hjälp mycket snabbare.