Som lastbilsägare är det mycket viktigt att underhålla den på rätt sätt för att den ska fungera felfritt och hålla så länge som möjligt. En välfungerande lastbil är dessutom en säker lastbil, något som är viktig för både chauffören och andra medtrafikanter som rör sig på vägarna. Därför är det viktigt att hålla koll på vissa saker och ta hand om lastbilen på bästa sätt.

Kontrollera viktiga vätskor

I en lastbil finns det en hel del väskor som är där för att utföra olika uppgifter så att lastbilen fungerar som den ska. Dessa bör kontrolleras minst en gång i månaden och innefattar bromsvätska, kylvätska, servostyrningsvätska samt olja (oljan ska kontrolleras då motorn har varit igång i minst 10 minuter för att få en korrekt mätning).

Håll koll på motorn

Det är också viktigt att regelbundet kontrollera motorn för att säkerställa att det inte förekommer läckage från slangar, konstiga missljud eller om något sitter löst eller buktar ut. Handlar det om  en tung lastbil som används för att transportera gods så är det viktigt att smörja rörliga delar på lastbilen veckovis.

Använd bra däck

Även däcken har stor påverkan på hur säkert lastbilen kan färdas på vägarna. Kontrollera därför mönsterdjupet regelbundet och byt ut dem om det är för litet, det har väldigt stor påverkan på väggreppet. 

Tvätta lastbilen för längre hållbarhet

Genom att tvätta lastbilen regelbundet skyddar du lacken och gör att den håller sig fin och fräsch. Vägsalt och smuts är exempel på sådant som kan slita på lacken och aldrig bör få sitta där under en längre tid eftersom det finns stor risk att det leder till rostskador.

Lastvagnservice i Östergötland AB har lång erfarenhet och rätt hjälpmedel för effektiv lastbilstvätt. De tvättar noggrant och tar sig an allt från små till stora lastbilar. Vill du att din lastbil ska få en effektiv tvätt med miljövänliga metoder kan du tryggt vända dig till Lastvagnservice i Norrköping.