Den första bilen kanske främst skapades för att fylla ett behov av snabbare och mer effektiva sätt att förflytta sig. Trots det har människans mest använda och älskade transportmedel alltid varit något mycket mer än bara något funktionellt. Bilar är ett intresse och en kärlek som delas av många människor världen över. Klimatångest och hållbarhetstänk verkar inte ha fått intresset att svalna det minsta. Ljudet av en spinnande motor, doften av skinnklädsel och att kunna spegla sig i en nypolerad lack är sannerligen något speciellt och det är lätt att förstå varför det finns så många bilfantaster. 

 

 

Porsche – bilarnas bil

 

Få bilmärken är så eftertraktade och välrenommerade som tyskarnas absoluta flaggskepp – Porsche. Den allra första Porschen såg faktiskt dagens ljus för över hundra år sedan, men det var framförallt när de första 911:orna rullade ut på gatorna som märket fullkomligen började osa lyx och kvalitet. De välkända sportbilarna har synts flitigt i åtskilliga Hollywoodfilmer och man kan nog med säkerhet våga påstå att Porsche inte bara är världens mest kända bilmärke, utan också världens mest kultförklarade.

 

Vill du vara med i klubben?

Vem har inte någon gång drömt om att äga en alldeles egen Porsche? Säkert du med. Och man behöver faktiskt inte sälja halva bohaget för att ha råd med en. Det går nämligen att hitta massor av bra bilar begagnat – till mycket snällare prislappar. Är du intresserad av att provköra några riktigt fina, begagnade Porsche? Sladda förbi hos t.ex. Bogstedt Bil i Limmared. De är en auktoriserad Porsche-återförsäljare och har ofta en hel del pärlor inne, redo för nya ägare. Välj mellan en rymlig SUV som Cayenne, en supersofistikerad Panamera eller kanske en häftigt sportig och klassisk 911. Flera modeller finns dessutom som laddhybrider numera, ett perfekt val för den med förkärlek för såväl bilar som miljön.