editorial

Att vara miljömedveten är något som är viktigare än någonsin. Det finns mycket som du kan göra för att ta bättre hand om naturen. En sak du kan göra är att alltid se till att sortera dina sopor. Det kan göra stor skillnad, samtidigt som det inte tar lång tid. Det är något som alla hushåll bör göra. Du kan även försöka att tänka på hur mycket ström och vatten du använder. 

Något som också är viktigt är att du renar ditt vatten. För dig som har ett enskilt avlopp behöver du ett minireningsverk. Det kommer att rena ditt vatten och göra det säkert att dricka. Ett minireningsverk är, precis som det låter, ett reningsverk som är i miniformat. Det är perfekt för dig som kanske har ett semesterhus, eller för dig som har en mindre villa. 

 

Minireningsverk

 

Få rent vatten

Det är lag på att du måste rena ditt vatten, eftersom vattnet som vi använder är förorenat. Det är därför viktigt att vattnet blir ordentligt renat, då det annars finns risk för sjukdomar. Vattnet som du har kommer trots allt bland annat från sjöar där det finns algblomning och även djur som har dött. 

Fördelen med ett minireningsverk är att installationen inte tar alltför lång tid. Du kan anlita en firma för att göra detta och som privatperson kan du då använda dig av ROT-avdraget. En annan fördel är att det inte tar allt för mycket plats och att det inte direkt syns på tomten. Jämför gärna mellan olika leverantörer för att hitta den bästa för dig och ditt unika behov. 

Priset spelar klart en roll, men det finns ett sätt du kan hålla kostnaden nere: betala för den tillsammans med din granne. Du och grannen kan enkelt dela på kostnaden för ett minireningsverk. Det är trots allt en investering för framtiden.