Vissa dagar kan man ana den annalkande hösten, precis där i gryningen. Bevismaterialet är de långsamma dimslöjor som har börjat synas på sina håll i vårt avlånga land.
För när nattens kyla möter morgonens värme är det svårt att gömma bevismaterialet. Det hänger i luften, så att säga.

Den underbara svenska sommaren

Samtidigt är detta väldigt tacksamt för oss som gillar att ta del av den skönhet som finns överallt runtomkring oss. För upplevelser som den tidiga morgondimman är sådant som skapar minnesvärda upplevelser i vardagen.
Dessutom blir det till lite av en happening att hinna fånga dem innan de är borta. Att vakna tidigt, koka kaffe och sedan ta på sig sina mc-kläder för att åka ut till en vacker äng eller ett ensam strand… det är lite av höjden av svenska sommarupplevelser.

Det fina i kråksången är förstås att man inte behöver åka särskilt långt för att ta del av detta. Oftast finns faktiskt dessa små näräventyr alldeles runt hörnet från de flesta av oss. 
Ibland kan man behöva gå någon kilometer, vilket i sammanhanget inte är särskilt långt. Speciellt inte om man tar med sig sin hängmatta eller tarp och gör det hela till en skön heldagsutflykt. 

Åker du båge går det dessutom rätt bekvämt att ta sig till lite mer exklusivare nejder där man inte behöver träffa någon på länge.
Sverige är som bekant täckt av skog och det finns gott om möjligheter till utflykter där man får ha omgivningarna helt för sig själv.

Det är inte undra på att så många blir smittade av detta lite enklare livet och kanske börjar skala ned i tillvaron för att kunna ägna det åt sig oftare.
För ju mindre man har – desto mer kan man leva. 
Detta tycks i varje fall vara en ekvation som allt fler börjar räkna ut.