Det är en bra idé att visa sina anställda lite omtanke och bjuda på lite företagscatering. Låt personalen få en långlunch där du beställer god mat och du får garanterat igen det. Idag finns det många restauranger som fixar företagscatering där du kan få härlig restaurangmat fast levererad dit du vill. Det behöver inte alls vara de där flottiga smörgåstårtorna eller landgången. Idag kan man välja allt från indiskt till härlig norrländsk mat. Företagscatering i Stockholm kanske har lite mer utbud än catering i mindre städer men de flesta restauranger är öppna för förslag.

 

 

Våga testa nytt

 

Det kan vara lite kul att våga testa lite nya rätter och genom att välja en buffé kan alla hitta något. Dessutom kan bufféer vara ett bra sätt att se till så veganen och köttälskaren kan äta sig mätta samtidigt. Tänk också på att mat som görs på säsongens råvaror ofta smakar lite bättre. Kolla med restaurangen vad de har och ge dem också lite frihet att välja rätter. Det viktigaste är dock att du specificerar om det är någon specialkost eller några allergier de behöver ta hänsyn till.

 

Bygg upp en relation

 

Det kan också vara en god idé att göra upp med samma företag för att fixa catering till alla event. Det kan vara genom att gå ut med en upphandling och på så sätt få in olika anbud. Det kan vara ett sätt att få ned priserna. Det kan vara bra för dig som exempelvis ofta har kundbesök eller anordnar event. Genom att företaget då vet att de har dig som kund har de också koll på vad du behöver. Dessutom är det lättare att ha en och samma leverantör för att slippa begära offerter varje gång. Glöm bara inte att ta referenser innan du skriver något kontrakt så du inte får en obehaglig överraskning.