Värmepumpar är en riktigt bra investering för den som vill värma upp sin fastighet på ett effektivt och energisnålt sätt. Med en värmepump installerad kan dessutom värdet på fastigheten öka och den erbjuder driftsäker uppvärmning. Många värmepumpar kan dessutom användas till mer än bara uppvärmning av själva fastigheten även om det är dess huvudsakliga uppgift. 

Olika värmepumpar för olika behov

En bergvärmepump tar till vara på energi som lagrats i berg och mark från solens strålar. De ger driftsäker uppvärmning i hela fastigheten och sänker uppvärmningskostnaderna samtidigt som man gör miljön en tjänst. En luft/vatten-värmepump hämtar energi ur utomhusluften och överför den till golvvärme eller element. En luft/luft-värmepump tar även den vara på energin i luften utomhus och använder den för att värma upp luften i fastigheten. En frånluftsvärmepump fungerar så att den återvinner värme från husets ventilationssystem. 

Fler funktioner som kan finnas i en värmepump

Det finns som sagt även fler användningsområden för en värmepump förutom uppvärmning av fastigheten. Flera värmepumpar går att ”köras baklänges” under årets varma dagar för att erbjuda svalkande kyla i fastigheten. Det finns också olika värmepumpar som kan göra allt från att värma tappvatten eller rena luften till att värma poolen (något som kan sänka kostnaderna för pooluppvärmning rejält). Vilken värmepump som passar bäst beror bland annat på vilka behov som finns, hur närområdet ser ut, var i landet man bor med mera. 

Företag med helhetslösningar

Eftersom det finns olika faktorer som spelar in när det är dags att välja värmepump så kan det vara klokt att rådfråga experter, man kommer dessutom behöva hjälp med installationen så det kan vara smidigt att hitta ett professionellt företag som kan hjälpa till med allt. Värmebolaget AB erbjuder allt inom värme och VVS till rätt pris. De har sedan starten 1988 arbetat för helhetslösningar till sina kunder. Idag är de främst inriktade på energieffektivisering genom installation av värmepumpsanläggningar i allt från små villor till stora fastigheter.

Läs mer på https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/.