Vagnen i alla dess former är en gammal trotjänare som följt med ända sedan urminnes tider. Är det inte på de tidiga slätterna i Afrika 3000 f. Kr. eller i Norden under bronsåldern, så har denna lojala kompanjon och redskap stått människan till tjänst och gör så än i dag. Det finns kärror och vagnar avbildade både på hällristningar och som deltagare i de senaste århundradenas krig. 

Vagnen har dessutom aldrig låtit sig slås ned av konkurrens heller och har vid flera tillfällen i historien visat prov på flexibilitet och förnyelse. När persontransporter i huvudsak skedde på hästrygg kom resevagnen och när järnvägarna konkurrerade ut hästvagnarna var det inte mer än att tågvagnarna såg dagens ljus. I våra moderna tider fyller vagnen en viktig funktion inom industrin och alla dess organisationer med att förvara och transportera olika typer av gods och material på ett bekvämt sätt.

Säkerhet och finess hand i hand

Ett effektivt arbete och hög målsättning innebär ofta snabba ryck och fart och fläkt på arbetsplatsen. Det är då extra viktigt att säkerheten varken glöms eller står i vägen för goda resultat. Vid förflyttning av olika material och varor såväl på lagret som i verkstaden ska man alltid ha kvaliteten som prioritet när man införskaffar ny transportvagn och vänder sig till distributörer som exempelvis Glasmek AB.

 

Ett redskap med många ansikten

Som en viktig del av arbetsprocessen förekommer vagnen i olika storlekar och former. Verkstads-, lager-, bygg- och glasvagnar är bara några exempel som finns att tillgå på dagens marknad. Detta stora utbud ger goda möjligheter att finna det som krävs för just de behov man har inom sin verksamhet. Oavsett om det är metallskivor eller gipsskivor som ska transporteras eller om storleken varierar och det bästa alternativet kanske är en minivagn, finns det alltså alltid någon variant att lita på.