Friluftsliv har fått sig ett rejält uppsving under det gångna decenniet. Det är många som har återupptäckt alla de fantastiska upplevelserna som finns bara runt hörnet från vad man bor.
Visst har det sin egen charm att åka iväg till någon varm sandstrand och njuta av en drink, men samtidigt så finns det så mycket att se bara här på hemmaplan. Dessutom är det ju ofta också väldigt mycket billigare att bara ta en enkelt promenad i skogen. Det är inte särskilt komplicerat att packa ned lite varma kläder (man vet ju aldrig om vädret växlar) lite matsäck och en kikare från Kikkertland och bara traska ut.

Har man även lärt sig att arbeta med en kompass så kan det bli ett riktigt äventyr. Okej, nu finns det gps i våra mobiler, men det finns också en poäng med att låta den apparaten bara ligga i fickan och vila. För visst är den bra att ha med i nödfall, men man behöver faktiskt inte dokumentera allt man ser. Låt den delen av hjärnan vila ibland och se vad som händer inom dig.

För det finns en charm med att bli mer analog och bara lära sig att leva av saker som du faktiskt kan förstå hur de fungerar. Redan nämnda kikare är som sagt ett samspel mellan glas som gör att du kan se nära, fast föremål befinner sig på långt håll. 
En kompass är magnetisk och dras till jordens magnetiska nordpol.
Och en eld, ja det är bara en eld, men kan vara nog så förunderlig och magisk i sig.

För den som har förmågan att koppla bort modern teknik så ger skogen alltid en extra belöning i form av förundran för det enkla och avskalade.
Skog och mark växer vilt och åt alla håll, men slutresultatet blir alltid perfekt och harmoniskt.