En del personer vill man bara stänga ute. Man vill helt enkelt inte alls ha med dem att göra. Det kan vara Jehovas vittnen, mormoner eller andra religiösa fanatiker som knackar dörr och tror att de kan frälsa dig med något glatt budskap. Det kan också vara dörrknackande försäljare. Någon som tror att du är intresserad av att skaffa ett nytt tv-abonnemang eller köpa en dammsugare bara för att just den personen råkade dyka upp utanför din dörr just idag.  

Men det kan förstås också handla om att skydda sig mot inbrottstjuvar. Det gör du bäst med ordentliga säkerhetsdörrar. Sådana som ingen skulle kunna ta sig igenom ens om man försökte. Det är först med vetskapen om att du har en ogenomtränglig dörr som du kan känna dig riktigt säker när du är hemma. Dels mot inbrott, men också mot envisa försäljare och ombud som nästan är mer påfrestande än en tjuv som försöker lirka upp ditt lås. 

Först då är du säker

Att vet att ens bostad är utrustad med säkerhetsdörrar är förstås en trygghet även när du inte är hemma. Det är ingen kul känsla att komma hem från en veckas semester bara för att mötas av en uppbruten dörr och en länsad bostad. En dörr där låset inte var i närheten av att vara tillräckligt avskräckande för att inbrottstjuven skulle ge upp.  

Man lär sig av sina misstag. Och man lär sig av en dålig dörr. Nu vet du bättre. Nu vet du att det måste till en rejäl dörr för att skydda det som du har i din bostad. Du har ju hela livet där inne. Nycklar, pengar, värdesaker, möbler, husdjur och inte minst din familj. Du måste skydda det som du bryr dig mest om till varje pris. Skydda dem med en riktigt bra säkerhetsdörr. Då kan du vara säker.