Att magasinera och hyra förråd har blivit allt vanligare, särskilt i samband med flytt eller renovering av lägenheten eller huset. Men också för att gömma undan de allra käraste ägodelarna vid tillfälliga korttidsuthyrningar av bostaden. Vissa hyr magasin endast under några månader medan andra gör det löpande. Många tycker också att det känns tryggare och säkrare att magasinera ägodelar framför att förvara dem i det vanliga vinds- eller källarförrådet, och det är lätt att förstå varför. 

Storage i Uppsala är ett bra exempel på magasin som både är uppvärmt, larmat och försäkrat. Men det är inte alla magasin som tänker på säkerhetssystemet, och ska man hyra förråd gäller det att fråga om det ingår någon försäkring. Ibland finns det också ett skydd i den vanliga hemförsäkringen som även gäller sådant som magasineras på annan plats. Men är sakerna extra värdefulla och stöldbegärliga kan det vara bra att ta reda på hur mycket försäkringen egentligen täcker.

Packa smart

Är det bohag man ska magasinera kan det vara bra att först försöka rensa ut sådant som man egentligen inte längre behöver eller använder. Man får också plats med fler saker på en mindre yta om man packar ordentligt i flyttlådor, så mycket som möjligt. Men det gäller att inte packa lådorna för tunga så att de går att stapla tre stycken på varandra utan att de går sönder. När man sedan fyller förrådet kan det vara bra att lämna en gång i mitten så att man om man vill enkelt kan komma åt de lådor som står längst bak. 

Hur mycket det kostar att magasinera sina saker beror på hur stor yta man behöver. Men priserna varierar också mellan olika magasin, därför kan det vara en god idé att jämföra priser mellan några stycken. Jämför också andra saker som kan vara viktiga som försäkring, säkerhet, öppettider och tillgänglighet.