Att bära tandställning kan vara något som görs både för att få ett mer tilltalande leende men framförallt för att förebygga besvär och smärta. En tandställning kan behövas då tänderna växer snett, om något i bettet behöver förbättras eller om tänderna sitter för tätt. Behandlingen som utförs kallas tandreglering och tar olika lång tid beroende på vad som ska göras samt önskat resultat. Tandreglering är vanligast hos barn men även vuxna kan behöva använda sig av tandställning.

Tandställning rättar till olika besvär

Det kan finnas olika anledningar till varför man vill rätta till sina tänder. Det kan handla om att man inte är nöjd med hur de ser ut eller så kan det vara något fel som orsakar smärta eller besvär. Den allra vanligaste orsaken till att det krävs en tandreglering är för att det är något fel på bettet. Oftast är det överkäken och underkäken som inte möts som de ska när man biter ihop.

För den som har ett överbett så står framtänderna i överkäken ut en bra bit framför underkäkens tänder. Det kan innebära större risk att tänderna skadas under aktiviteter samt gör det svårt för läpparna att mötas. För den som har ett underbett så är det tvärtom, underkäkens tänder står ut framför överkäkens. Det kan göra det svårare att bita av och tugga eftersom framtänderna inte möts ordentligt.

Tandläkare med specialistkunskap i Järfälla

Förutom problem med bettet så kan tandreglering behövas för att göra det lättare att sätta in tandersättningar som broar eller implantat samt om man behöver göra en käkoperation. Har man behov av hjälp från en kvalificerad tandläkare Järfälla så kan man besöka Glorident. De har över 20 års erfarenhet och ger bra tandvård i en trygg miljö. Gloridents tandläkarmottagning är utrustad med den senaste tekniken och har specialister som kan hjälpa till med tandreglering för både barn och vuxna.