editorial

En tandläkare kan vara den personen som har som uppgift att hjälpa många människor. Det kan vara en så enkel sak som att veta hur de ska vårda sina tänder på bästa sätt. Genom regelbundna besök kan det bli en vana att sköta om sin tänder på ett bättre sätt. 

Det är säkert många som med knip i magen går till tandläkaren. Väl medvetna om att de inte skött om sina tänder som de ska sedan de var där sist. Men hur det nu är med den saken är det inte tandläkarens uppgift att skuldbelägga någon.

Mun- och tandhygien minskar risken för hål 

Självklart är det så att en bra hygien i munhålan och tillika noggrann borstning av tänder minskar risken för att få hål. Men det är också andra saker som spelar in. Det har med arv att göra. Hur emaljen är uppbyggd kan vara en fråga om det DNA som man ärver. 

Det här med DNA är svårt att ändra på. Det är det ingen som kan. Man är ju den man är. Vet man om att man har ett dåligt tandämne och lätt för att få hål kan det var på sin plats att sköta tänderna lite extra noga. En tandläkare hjälper till att ge de bästa tipsen för det ändamålet. 

 

tandläkare

Hål eller sneda tänder

Går man till en tandläkare i Östersund kan man få hjälp med att laga sina tänder. Det finns även chans att få en tandställning om tänderna är sneda och vinda. Är de missfärgade går det att ändra på det också. 

Det är vanligare och vanligare att man vill få lite estetisk tandvård. Vänder man sig till en tandläkare som valt att specialisera sig på det kan man förändra mycket med sina tänder. Man bygger helt enkelt om garnityret så man blir nöjd med resultatet.