Att tappa sina tänder för andra gången i livet är sällan en trevlig upplevelse. Att mjölktänder åker ut brukar ofta mötas av förtjusning. Men när dina riktiga tänder släpper taget i vuxen ålder är det oftast ett tecken på att något är fel. Det är åtminstone så det känns. Oavsett om det är ålder, misskötsel eller ett allmänt hårt liv som är orsaken till tandlossningen. 

För dig som är rädd för tandläkaren kan det dessutom kännas som en omöjlighet att komma tillrätta med problemet. Eller för dig som är rädd för smärta. För även om de flesta ingrepp för tandproteser idag sker under smärtlindring och kanske till och med narkos, är det ändå viss smärta inblandad. Det kan du däremot slippa helt om du satsar på avtagbar protetik.

Många av de kliniker som erbjuder protetik i Stockholm har faktiskt fortfarande gamla klassiska löständer i utbudet. Du har säkert sett bilder från gamla filmer eller böcker där farfar tar ut sina löständer på kvällen och lägger dem i ett glas vatten bredvid sängen. Visserligen en lite humoristiskt tänkt bild. Men avtagbar protetik, som det heter, är egentligen inget att skratta åt. Det kan vara räddningen för många. För du behöver faktiskt tänder i munnen, av flera anledningar. 

 

protetik stockholm

 

En tandprotes som ser ut som dina tänder

Om du tappar dina tänder behöver du ersätta dem på något sätt. Och om ingrepp och fasta proteser inte är ett alternativ, ska du vara glad för att kunna plocka i och ur farfars gamla löständer. Fast det är ju dina nya löständer, så klart. Du får ingen annans gamla hos tandläkaren. Faktiskt har tandbranschen kommit rätt långt vad gäller passform och utprovning av avtagbar protetik, och nu har du alla möjligheter att få en tandprotes som faktiskt ser ut att kunna vara dina egna tänder.