Ibland kan ens hus eller lägenhet av olika anledningar utsättas för fukt och då kan det bildas mögel. Att det blir fukt i huset kan bero på att det är felkonstruerat, att det är rör som läcker och skapar vattenskada eller liknande orsaker. Svartmögel har giftiga sporer och om man vistas i en sådan miljö kan man få en rad symptom som allergier, huvudvärk och så vidare. Det kan till och med blir permanenta besvär som allergier eller astma som håller sig. Om man misstänker att man har mögel i sitt hem eller kanske på sin arbetsplats där an också vistas en stor del av dagarna ska man vara noga med att kolla upp det så snart som möjligt. 

I förebyggande syfte kan det vara bra att då och då gå en husesyn för att se att det inte läcker in vatten på taket eller bildats fukt i till exempel källaren. Om man hittar fukten innan det hunnit gå så långt kan man rädda mycket och slipper kanske till och med hinna bli utsatt för möglet. 

 

Att kolla om man har mögel i huset är relativt enkelt och billigt. Om man ser några prickar i väggar eller tak som är gröna, vita eller svarta bör du kolla upp det med en gång. På nätet finns test som man enkelt kan beställa hem och utföra, som inte heller kostar speciellt många kronor. 

https://mögel-test.se finns ett stort urval av mögeltester. Här kan de leverera optimala tester oavsett om man handlar som professionell rådgivare eller som privatkund. Här eftersträvar de också att erbjuda sina kunder de bästa priserna och ger därför alla som handlar, prisgaranti på alla mögeltester. Skulle man mot förmodan hitta testet eller testen billigare någon annanstans i Sverige så matchar dom priserna. 

Man ska aldrig vänta med att kolla om man har mögel om man av någon anledning misstänker det, att ta ett test är ett billigt sätt att både spara på husets och din egen hälsa!