Hur självsäker man än är i vanliga fall så är det lätt att bli nervös inför en första dejt. Det kan kännas som att det är mycket som står på spel och man är därför mån om att det blir en lyckad kväll. Alla dejtar dessutom på olika sätt, många träffar flera samtidigt och är ofta ute i svängen. Andra ser mer seriöst på det och dejtar inte särskilt ofta vilket gör att man kan bli ännu mer nervös när man väl ska gå på en dejt.

För att det ska kännas avslappnat för båda är det bra att se till att man dejtar på ett ställe som känns bekvämt för båda. Några vanliga aktiviteter på en dejt är att gå ut och äta tillsammans eller att gå på bio. Nackdelen med detta är dock att en middag blir ganska tidsbegränsad och på en bio har man ingen möjlighet att prata och lära känna varandra. Att gå och fika är också en bra idé, då det inte känns som en större grej att gå och ta en kopp kaffe ihop och dessutom har man möjlighet att sitta kvar länge och prata om det känns bra.

Det är viktigt att vara väl förberedd inför sin dejt. Inte bara genom att se till att komma som sitt bästa jag i hela och rena kläder, utan också genom att se till att memorera det viktigaste om dejten. Vad han eller hon heter, om det är något särskilt ni pratat om innan som går att ta upp som en isbrytare. Om dejten blir riktigt lyckad kanske det blir läge att gå hem tillsammans. Se till att vara förberedd på detta innan genom att ha städat, plocka fram rolig underhållning som sex spel, ha lite tilltugg att erbjuda och se till att det är en romantisk stämning i hemmet, för att visa att du vill göra ett bra intryck.