På en tomt kan det vara väldigt praktiskt att ha lite mindre byggnader för olika ändamål. Det kan till exempel handla om en vedbod, ett verktygsförråd, ett växthus eller en carport. Ofta är det enkla konstruktioner som man själv kan bygga för att möta ett behov som finns. Även fast det kan kännas nödvändigt att ha dessa små byggnader så är det alltid trevligt att komma undan så billigt som möjligt, det viktiga är att de fungerar som de ska.

Plasttak kan ge ett fullgott skydd

För att hålla utgifterna nere kan man se över vilket material man ska använda sig av, det krävs inte alltid det dyraste materialet till dessa byggnationer utan ibland räcker det med enkla material som gör jobbet. Ett tak kan till exempel vara en beståndsdel i bygget som kan göra att utgifterna drar iväg, men det behöver inte vara så. Med ett plasttak kan man komma undan billigare och ändå få det skydd som byggnationen behöver. 

Med eller utan isolering 

På e-plast.se hittar man de perfekta takskivorna till skjul, carportar och dylikt. Krävs inte isolering så är ett trapetstak ett bra alternativ. Hos e-plast finns Sunlux 2000, det är slitstarka och slagtåliga takskivor som kan stå emot det tidvis hårda svenska klimatet.

Är man däremot i behov av isolerande takskivor så kan man välja ett kanalplasttak istället. Även sådana finns i e-plast sortiment i olika tjocklekar. Kanalplasttak ger god isolering samtidigt som de släpper igenom härligt dagsljus. De består av flera skikt som bildar ”fickor” och håller värmen utan att man behöver isolera ytterligare.

Skydda dina ägodelar

Behöver man en byggnad på tomten som kan hålla veden torr, bilen fri från snö eller verktygen skyddad mot rost så är det bra att bygga en extra liten byggnad på tomten. Det behöver varken bli dyrt eller omständigt så länge man lägger lite tid på planering och val av material.